Wymiana sprężyn, a ustawianie geometrii.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Harwa
    Classic
    • 2014
    • 28

Opony i koła były sprawdzane. Byłem na szarpaku i nic nie znaleźli.

Dodam jeszcze, że jak się nagrzało auto (chyba, że to zbieg okoliczności) to zaczęło bić (już tutaj o tym kiedyś pisałem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79069 ) lecz nie wiem czy to powiązane jest ze sobą. W szczególności było to słychać przy odpuszczaniu gazu.

Sam już nie wiem czy to lewa strona. Ale zdecydowanie głośniej słychać przy skręcaniu w prawo (gdy obciąża się lewą stronę).

Muszę pojechać gdzieś na podnośnik i zobaczyć od dołu na biegu. Tylko cierpię na brak czasu ciągle...
    Pozdro Harwa
  • FishPL
    Rider
    • 2012
    • 296

Czy po wymianie sprężyn z przodu należy ustawiać geometrię samochodu? Proszę o odpowiedź osoby, które się znają w tym temacie na 100%

Komentarz

• petras
      Ambiente
      • 2008
      • 171
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

jest to dosyć poważna ingerencja w układ zawieszenia samochodu w związku z czym należałoby przynajmniej po tej operacji skontrolować geometrię przodu

Komentarz

• mateo15
        Ambiente
        • 2009
        • 132

Ostatnio wymieniałem gałki, zrobiłem zbierzność i z ciekawości spytałem czy trzeba robic geometrie po wymianie amorków no i koles powiedział że tak, jest to podstawowa rzecz po ingerencji w zawieszenie.

Komentarz

Pracuję...